понедельник, 3 февраля 2020 г.

реферат на тему основи цивільного захисту

реферат на тему основи цивільного захисту

У мирний час величезних людських втрат, збитків економіці і навколишньому середовищу завдають стихійні лиха, аварії і катастрофи. На території України розміщена велика кількість потенційно-небезпечних об'єктів. До них відносяться підприємства нафтової, газової та хімічної промисловостей, підприємства, які застосовують і виготовляють радіоактивні, сильнодіючі, пожежо- і вибухонебезпечні речовини.

Тема 2. Організація цивільного захисту в установах і організаціях. Тема 3. Основні заходи цивільного захисту в установах і організаціях.  Тема 7. Основи виробничої санітарії, виробничого травматизму та гігієни праці. Тема 8. Електро- та пожежна безпека.  Наведено законодавче і нормативно-правове забезпечення цивільного захисту дер-жави, установ і організацій, розглянуто призначення, завдання і основні заходи у сфері цивільного захисту, а також структуру, режими функціо-нування та систему органів управління єдиної системи цивільного захис-ту України. Основна увага приділяється вивченню питань організації ци-вільного захисту в установах і організаціях як об’єкта системи цивільно-го захисту України.

Завдання і організаційні основи побудови Цивільної оборони України та права і обов’язки працівників, службовців та населення по Цивільній обороні - реферат. Категория: Рефераты.  Київський національний економічний університет ім. В. Гетьмана. Реферат на тему: „Завдання і організаційні основи побудови Цивільної оборони України та права і обовязки працівників, службовців та населення по Цивільній обороні”. Київ, 2006 р. ЗМІСТ. ВСТУП.3. 1. Основні положення нормативно - правової бази в сфері цивільної оборони, захисту населенні і територій від надзвичайних ситуацій.4. 2. Система, задачі та керівництво Цивільної оборони.4.

Цивільна оборона — система заходів щодо захисту людей і матеріальних цінностей у разі військових дій, стихійних лих або техногенних катастроф, а також підготовка таких заходів. Одночасно під цивільною обороною розглядають галузь науки, яка вивчає теоретичні, науково-технічні, технологічні, економічні, екологічні, соціально-політичні проблеми, які викликають порушення нормальних умов життя та діяльності людей на окремій території (акваторії) або об'єктів на ній (об'єктів на морі), внаслідок аварій

Основним завданням цивільного захисту при виникненні надзвичайних ситуацій є захист населення. Захист населення — це створення необхідних умов для збереження життя і здоров'я людей у надзвичайних ситуаціях. Головна мета захисних заходів — уникнути або максимально знизити ураження населення.

Реферат - Охорона праці та безпека у надзвичайних ситуаціях (Реферат). Нормативні документи з пожежної безпеки (Документ).  Основним завданням навчання студентів вищих навчальних закладів є підготовка їх до практичного виконання завдань цивільного захисту населення на рівні провідних фахівців виробництва, керівників виробничих підрозділів. Підручник містить великий об"єм сучасного матеріалу і може бути корисним слухачам курсів підвищення кваліфікації із цивільного захисту , керівникам підприємств і територій для вивчення і вдосконалення знань з цивільної оборони, а також для працівників структур, що практично займаються питаннями цивільного захисту. ЗМІСТ. Вступ.

Реферати українською » Военная кафедра » Розвиток системи Цивільного ЗАХИСТУ. Реферат Розвиток системи Цивільного ЗАХИСТУ. План.  >Цивільне населення згідно ізцимиКонвенціямиповиннеставитися ізповагою допоранених,хворих таосіб,навітьякщо смердоті належати доворожоїсторони, а чи неповиннедопускатиактівнасильства перед тим.Цивільним особамдозволяєтьсяпідбирати іоглядатипоранених йхворих безрізниціміж ними, через що смердоті неповиннізазнавати аніпокарання, аніпереслідувань.Навпаки,цим особамсліднадаватипідтримку вїхніхдіях.  Реферат на тему: Символи військової честі. Реферат на тему: Склади рідкіх ракетних палів.

>Реферат: Цивільна оборона (Безопасность жизнедеятельности) читать онлайн или скачать бесплатно.  Тема реферату або домашньої контрольної роботи вибирається за останніми двома цифрами залікової книжки додаючи до цього порядковий номер студента у списку групи. Якщо отримана цифра більше 39 то варіант беруть по останній одержаній цифрі.

4. «Про захист цивільного населення під час війни». МКЧХ, як ініціатор міжнародного гуманітарного права в 1963 р., дійшов до висновку, що Женевські конференції 1949 р., зберігаючи своє значення, стали недостатніми в умовах сучасної війни.  За основу в Женевських конвенціях береться принцип поваги до людської особистості й людської гідності.  Через додаткові протоколи цей захист поширюється на кожну особу, яка постраждала через збройний конфлікт. У випадку взяття в полон поранених, хворих чи осіб зі складу збройних сил ворога кожен з противників повинен надавати їм такий догляд, як і власним пораненим. Похожий материал - Курсовая работа: Основные характеристики бронетанковой техники.

Тема заняття: Основи цивільної оборони. Питання семінару. 1. Громадянська оборона, її організаційна структура, місце в загальній системі національної безпеки Росії. . Основи державної політики в ГО.  Громадянська оборона - система заходів з підготовки до захисту і щодо захисту населення, матеріальних і культурних цінностей на території Російської Федерації від небезпек, що виникають при веденні військових дій або внаслідок цих дій, а також при виникненні надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру. Організація і ведення цивільної оборони є одними з найважливіших функцій держави, складовими частинами оборонного будівництва, забезпечення безпеки держави.

– забезпечити захист населення та знизити масштаби руйнувань (пожеж, затоплень, заражень); – підвищити стійкість роботи об’єктів господарювання і галузей економіки  Головним документом, відповідно до якого слід планувати та здійснювати інженерно-технічні заходи цивільного захисту (ІТЗ ЦЗ) є «Будівельні норми і правила» (БН і П 2.00.05-90), а також «Загальні вимоги до розвитку і розміщення потенційно небезпечних виробництв з урахуванням ризику надзвичайних ситуацій техногенного походження» (Київ, НАН України, 1995). Запровадження норм проектування ІТЗ ЦЗ здійснюється диференційовано з урахуванням ролі і важливості міст і об’єктів економіки.

Кодекс цивільного захисту України прошел обговорення в засобах масової інформації, зокрема, на сторінках журналів «Безпека життєдіяльності» та «Надзвичайна ситуація». Розроблено проект Концепції реалізації державної політики у сфері ЦЗ на період до 2025 року. Єдина державна система цивільного захисту населення і територій – це сукупність органів управління, сил і засобів центральних і місцевих органів виконовчої влади, органів місцевого самоврядування на які покладається реалізація державної політики у сфері цивільного захисту.  Цивільний захист – це система організаційних, інженерно-технічних, санітарно-гігієнічних, протиепідемічних та

Реферат - надати своєчасну методичну допомогу пораненим, Анрі Дюнан звернувся до людей, які жили в ближніх селах, і разом з ними взяв безпосередню участь в наданні медичної допомоги пораненим.  1 Історія розвитку й етапи формування світового цивільного захисту. Подорожуючи Ломбардією, громадянин Швейцарії Анрі Дюнан, 24 червня 1859 року знаходився в місті Сольферіно. У цей день тут сталася битва між франко- італійськими військами і військами австрійських окупантів.  За основу в Женевських конвенціях береться принцип поваги до людської особистості й людської гідності.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.