понедельник, 3 февраля 2020 г.

рухливі ігри для дітей реферат

рухливі ігри для дітей реферат

РУХЛИВІ ІГРИ. (короткий лекційний курс та практикум лабораторних занять з теорії і методики рухливих ігор). ЧЕРКАСИ – 2012. 2. Зганяйко Г.В. Пустовалов В.О. Рухливі ігри, навчально-методичний посібник. – Черкаси. 2012. – 105 с.  Ігровий інвентар повинен відповідати таким вимогам: - бути безпечним, при використанні – без гострих кутів, виступаючих гвіздків тощо; - за вагою і розміром відповідати силі гравців; - бути барвистим і яскравим, добре помітним; - стан інвентаря повинен відповідати санітарно-гігієнічним вимогам, він повинен протиратися перед грою; - у відповідності з правилами гри і з врахуванням числа гравців інвентар повинен бути у достатній кількості; - інвентар повинен зберігатися в спеціально відведеному.

Ігри виховують у дітей почуття солідарності, товариства і відповідальності за дію один одного. Правила гри сприяють вихованню свідомої дисципліни, чесності, витримки, вмінню взяти себе в руки після сильного збудження, стримувати свої егоїстичні пориви.  Заняття рухливими і спортивними іграми позитивно позначаються на розвитку зорового, вестибулярного, м'язового та інших аналізаторів. Під впливом систематичних занять іграми збільшується поле зору граючих, їх організм краще переносить швидкі зміни в положенні тіла, у них розвивається точність рухів. p align="justify"> Освітнє значення мають ігри, споріднені за рухової структурі окремих видів спорту (легкої атлетики, гімнастики, боротьби, плавання та ін.)

КАТЕРИНА ОГНИСТА АНДРІЙ ОГНИСТИЙ РУХЛИВІ ІГРИ У ФІЗИЧНОМУ ВИХОВАННІ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ ВСТУП Рухливі ігри - складна рухова, емоційно забарвлена діяльність, зумовлена точно встановленими правилами, які допомагають виявити її кінцевий підсумок або кількісний результат.  Активна рухова діяльність ігрового характеру і позитивні емоції, викликані нею, підсилюють усі фізіологічні процеси в організмі, по- ліпшують роботу усіх органів і систем. Несподівані ситуації, що виникають під час гри, привчають ді- тей доцільно використовувати набуті рухові навички й уміння. У рухливих іграх створюються найсприятливіші умови для ви- ховання фізичних - якостей.

Рухливі ігри в режимі навчального дня застосовуються на великих перервах, особливо для дітей молодшого шкільного віку. Весною та восени вони проводяться на спортивному майданчику або пришкільному подвір’ї, зимою – в коридорі або в добре провітреному залі. Ігри, що проводяться у позакласній формі роботи, мають бути добре знайомі дітям, не складні за своєю організацією та правилами, не перевтомлюючи та надмірно не збуджуючі. Основні задачі – виховні та оздоровчі. Рухливі ігри викликають у дітей позитивні емоції, стимулюють їх рухову активність. При емоційних рухових діях у граючих збуджуються ті

Ось чому рухливі ігри є дійсно масовими, загальнодоступним засобом фізичного і морального виховання дітей і підлітків. Школярі під час навчального процесу малорухомі, їхні органи і системи життєдіяльності втрачають здатність правильно функціонувати.  Чим більше дитина рухається, тим краще росте і розвивається. Гіподинамія (обмеження рухової активності школяра) веде до порушення обміну речовин, діяльності серцево-судинної та дихальної систем, негативного впливу на опорно-руховий апарат. Найкращими «ліками» для дітей від рухового «голоду» є рухливі ігри. Народні рухливі ігри за змістом і формою прості й доступні дітям різних вікових груп. Вони є універсальним засобом у фізичному вихованні молоді.

Реферат на тему Рухливі ігри на уроках фізичної культури. Дивитись Скачати. «Клас, струнко!» Учитель стоїть обличчям до дітей, які вишикувалися в одну шеренгу. Він подає команди. Команда виконується тільки в тому разі, коли перед нею вчитель говорить слово «клас». Той, хто помиляється, робить крок уперед, але продовжує грати.  Правилами гри мисливцям не дозволяється вступати усередину кола, а качки не мають права покидати його. Влучання зараховується, якщо м"яч торкнувся будь-якої частини тіла, крім голови, і м"яч при цьому не відскочив від підлоги або від іншого партнера. У процесі гри треба добиватися колективності дій гравців, використовуючи якнайбільше передач між партнерами.

Рухливі ігри дітей цього віку тривалі та інтенсивні, з більш суворим додержуванням правил гри. Слід сказати також і про постійність дітей у виборі ігор. Рухливі ігри на уроках фізичної культури. Важливо, щоб ігри на уроці відповідно поєднувалися з іншими вправами.  Рухливі ігри мають стати органічною частиною всієї роботи в літньому таборі, особливо зі школярами молодшого віку. Багато рухливих ігор можна успішно використовувати в самому комплексі ранкової зарядки, якщо їх добір відповідатиме меті цього заходу і дасть роботу різним групам м'язів.

Рухливі ігри для учнів середніх класів. Рухливі ігри під час проходження модуля «Легка атлетика». 1. Гра «Розвідники і вартові». На протилежних кінцях майданчика креслять лінії на відстані 18-20 м, за якими стають в шеренгу дві команди («розвідники» і «вартові»).  Гра має тактичну спрямованість. Проводиться у групі, гравці якої вчинили заслони. Діти розташовуються по колу парами один за одним. Двоє ведучих біжать по зовнішньому боку кола. Один втікає, інший його переслідує.

В процесі застосування рухливих ігор ефективно розвиваються фізичні якості дітей, удосконалюється техніка фізичних вправ, розвивається тактичне мислення. Рухливі ігри як засіб фізичного виховання. Провідне місце у фізичному вихованні дітей займають ігри. Вони належать до універсального засобу всебічного виховання дітей, сприяють розширенню уявлень дитини про оточуючий світ, удосконалюють усі психологічні процеси, стимулюють розвиток рухових якостей та формування різноманітних рухових дій. Рухливі ігри на уроках фізичної культури використовуються з метою засвоєння техніки та тактики спортивних ігор

Як дитина бігає і грається, так її здоров’я усміхається» – говорить народна мудрість. Чим більше дитина рухається, тим краще росте і розвивається. І тому «ліками» від обмеження рухової активності – є саме рухливі ігри. Вони є універсальним засобом у фізичному вихованні дітей. Молодший шкільний вік – важливий період фізичного виховання дітей, коли виробляється їхня постава, розвиваються основні фізичні якості (сила, витривалість, спритність, гнучкість), формуються і вдосконалюються рухові вміння і навички. Дослідження гігієністів, фізіологів і педагогів свідчать про те, що рух є природною потре

Завдання: Ознайомлення студентів з рухливими іграми для дітей старшого шкільного віку, ігри з елементами загально розвиваючих вправ та з елементами спортивних ігор (баскетбол, волейбол). Ознайомлення з методикою їх проведення. На практичному занятті студенти приймають безпосередню участь в іграх: «М'яч в центр»; «М'яч середньому»; «Естафета з веденням м'яча і кидком в корзину»; «Боротьба за м'яч»; «М'яч капітану»; «Пасування волейболістів». Знати: зміст рухливих ігор з елементами загально розвиваючих вправ та з елементами спортивних ігор (баскетбол, волейбол). «М'

Без гри немає і не може бути повноцінного дитячого розвитку. Гра «Знайди і промовчи». Мета: виявити витримку дитини, відзначити особливості уваги, спритність. Діти стоять вздовж однієї сторони кімнати або майданчика обличчям до вихователю. За сигналом вихователя вони повертаються обличчям до стіни. Вихователь у цей час ховає хустинку. Потім за сигналом діти повертаються до педагога, відкривають очі і починають шукати хустинку. Знайшов, не показуючи виду, що він вже знайшов, підходить до вихователю, тихо каже йому, де він виявив хусточку, і стає на своє місце або сідає. Робити це потрібно так,

10 ігор з усього світу, щоб нарешті відірвати дітей від планшетів. Квач, хованки, козаки-розбійники – скільки всього цікавого з дитинства ми згадуємо з посмішкою. Але чим же новеньким здивувати наших дітей? Перед вами добірка найцікавіших ігор з усієї планети, які викликають захват у місцевих дітлахів. Беремо на замітку і при першій же можливості пробуємо!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Примечание. Отправлять комментарии могут только участники этого блога.